Fri fragt over 500 kr (gælder kun i Danmark)

Hvad er kernelæder

Kernelæder - den ældste og mest naturlige læderform

Kernelæder er oprindelig en betegnelse for det midterste rygstykke på kohuden, også kaldet kuponen. Det er kraftigt og slidstærkt læder som holder meget længe og med tiden får en smuk patina. 

De oksehuder, der er brugt til vores produkter, er nøje udvalgt for at sikre et ensartet udseende af læderet og hermed produkternes høje kvalitet. De stammer fra Europa, hvorfra der kommer de bedste og mest rene huder i verden. De regnes for de bedste, fordi dyrenes levevilkår og de klimatiske forhold gør, at dyrene ikke pådrager sig særlig mange naturmærker (insektbid, ar, nakkefolder etc.). De små naturmærker, der kan forekomme på huder, er ikke fejl, men skal betragtes som ”adelsmærker” fra dyrets liv. De understreger læderets unikke karakter, tilfører rustik charme til produktet, og er desuden bevis på, at læderet er et ægte naturprodukt. For mange alt dette forøger værdien af produktet.  

Naturfarvet & patina

Vores kernelæder er uden overfladebeskyttelse, dvs. det er rent anilinlæder. Anilinlæder er fuldnarvet. Det vil sige, at overfladen (narvstrukturen) er bevaret naturligt, og at der ikke er slebet på det. Dermed kan læderet ”ånde”. Anilinlæder er mere lysfølsomt, får hurtigere pletter end semianilin og ændrer sig med tiden gennem brug og lyspåvirkning ved at få en naturlig smuk patina (anilinlæder har i starten en meget sart lyserød farve, som med tiden får en varm brun og til sidst en dyb brun farve). Det betyder, at tidens tand, lysets påvirkning og brugen har ældet læderet med ynde. Mere naturligt end dette kan læder ikke blive, og jo mere naturligt læder, desto smukkere patina.

Vegetabilsk garvet læder

90% af verdensproduktionen af læder er kromgarvet. Det kernelæder vi bruger tilhører de resterende 10% som er vegetabilsk garvet.

Indfarvet kernelæder 

Vores produkter kan også fås i flere farver, hvoraf nogle af standardfarver og nogle er bestemt af tidens trends og mode.

Alle farver som bruges til indfarvningen af vores kernelæder kommer fra tyske, italienske og hollandske producenter, hvis produkter er registreret og godkendt af REACH, som er EU’s  kemikalielovgivning og dækker over registrering, evaluering og autorisering af kemikalier.