aspekts

Presserum
log ind

Om kernelæder

Kernelæder

den ældste og mest naturlige læderform

 

Kernelæder er oprindelig en betegnelse for det midterste rygstykke på kohuden, også kaldet kuponen. Det er kraftigt og slidstærkt læder med det ”rigtige” lædertouch. Kernelæder holder meget længe, og med tiden får en smuk patina.  Kernelæderets fleksibilitet, skønhed og enestående holdbarhed gør, at vores produkter næsten kan gå i arv.

 

De oksehuder, der er brugt til vores produkter, er nøje udvalgt for at sikre et ensartet udseende af læderet og hermed produkternes høje kvalitet. De stammer fra Europa, hvorfra der kommer de bedste og mest rene huder i verden. De regnes for de bedste, fordi dyrenes levevilkår og de klimatiske forhold gør, at dyrene ikke pådrager sig særlig mange naturmærker (insektbid, ar, nakkefolder etc.). De små naturmærker, der kan forekomme på huder, er ikke fejl, men skal betragtes som ”adelsmærker” fra dyrets liv. De understreger læderets unikke karakter, tilfører rustik charme til produktet, og er desuden bevis på, at læderet er et ægte naturprodukt.

 

Vores kernelæder er uden overfladebeskyttelse, dvs. det er rent anilinlæder. Anilinlæder er fuldnarvet. Det vil sige, at overfladen (narvstrukturen) er bevaret naturligt, og at der ikke er slebet på den. Dermed kan læderet ”ånde”. Anilinlæder ændrer sig med tiden gennem brug og lyspåvirkning og får hurtigt en naturlig smuk patina. Læderet er mere lysfølsomt og får hurtigere pletter end semianilin eller dækfarvet læder.

 

Vegetabilsk garvet læder

Man får oftest de smukkeste huder ud af vegetabilsk garvet læder. 90% af verdensproduktionen af læder er dog kromgarvet. Vores kernelæder tilhører de resterende 10% som er vegetabilsk garvet.